Ηρθε το τελος του κοσμου;

man-1012872_1280

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός μοναδικού αστρικού φαινομένου, ένα εξαιρετικό ουράνιο γεγονός που για κάποιους σημαίνει τον ερχομό του τέλους του κόσμου.   Το «μαύρο φεγγάρι» ή αλλιώς η «μαύρη σελήνη» είναι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά σε 32 μήνες περίπου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως όταν μια ηλιακή έκλειψη, όπως αυτή που είχαμε την πρώτη του Σεπτέμβρη, ακολουθεί η μαύρη σελήνη, τότε ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, την Αποκάλυψη, την Δευτέρα Παρουσία.   Οι «σκοτεινές» θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το μοναδικό αυτό ουράνιο φαινόμενο, έχουν την πηγή τους στην Βίβλο και συγκεκριμένα σε αναφορές του Ευαγγελιστή Λουκά (21: 25-26) όπου χαρακτηριστικά αναφέρει πως «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια» που θα φέρουν το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Τι είναι όμως αυτή η μαύρη σελήνη στην πραγματικότητα; Όταν παρατηρούμε λοιπόν δυο πανσελήνους τον ίδιο μήνα, με το δεύτερο φεγγάρι να είναι μη ορατό, εφόσον η φωτεινή του πλευρά δεν είναι ορατή από την γη, τότε μιλάμε για «μαύρο φεγγάρι».   Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε αυτό το ουράνιο γεγονός ήταν τον Μάρτιο του 2014. Το επόμενο μαύρο φεγγάρι θα το καλωσορίσουμε τον Ιούλιο του 2019.   Όσοι ζουν στο δυτικό ημισφαίριο θα το «δουν» την Παρασκευή και όσοι ζουν στο ανατολικό, δηλαδή στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλία θα το παρατηρήσουν μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτώβρη.

Οι πραγματικοί «τυχεροί» θα είναι οι κάτοικοι των ΗΠΑ, εφόσον μόνο εκεί θα είναι απόλυτα ορατό.

(πρώτη δημοσίευση στο http://www.iporta.gr)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s