Μαικλ Τζακσον

michael-jackson-thriller

( Photo http://whatilikeissounds.wordpress.com/2012/08/ )

Ημερομηνία Γέννησης 29.08.1958

Τόπος γέννησης Γκάρυ, Ιλλινόις (Η.Π.Α.)

« Ο μικρός θεός »

Με τον ήλιο να ξημερώνει στο ζώδιο της Παρθένου, στον 10ο Οίκο, ένα λαμπερό Αστέρι είχε γεννηθεί. Μια φωτεινή προσωπικότητα, ένα παιδί που έψαχνε να βρει με ποιόν τρόπο θα ξεχώριζε από τους άλλους. Μοναδικότητα. Δημοσιότητα. Επάγγελμα και ολοκλήρωση. Κάρμα. Με Ωροσκόπο Σκορπιό ένιωθε από μικρή ηλικία ήδη την σχεδόν «υπνωτική» του ακτινοβολία.

Με όπλο την επίκτητη διαφορετικότητα, με διπλωματικότητα και φόβο για τυχόν αντιπαραθέσεις, ο μικρός Μάικλ μεγάλωνε γρήγορα και κέρδιζε έδαφος εν αντιθέσει με τα αδέρφια του. Το στιλ του ήταν αδιανόητα αδιαπραγμάτευτο. Ο Άρης, ο δυναμικός πλανήτης, στον Ταύρο. Ένας αγώνας, μια μονομαχία, μόνο ο καλύτερος, ο γρηγορότερος ο πιο δυνατός κερδίζει.

Είχε ανταγωνιστικότητα, κάτι που όταν ξεπερνούσε τα όριά της τον κατέστρεφε σιγά-σιγά. Τελειομανία. Η Σελήνη στους Ιχθύες του χάρισε την ευαισθησία που όλος ο κόσμος αγάπησε. Αδυναμία στα παιδιά, φιλανθρωπικές οργανώσεις και συναυλίες για καλό σκοπό, ανάγκη. Ο Ουρανός στον 11ο Οίκο, το σπίτι της φιλίας, τον καθιστούσε στο ψηλότερο σκαλοπάτι των ανθρώπινων σχέσεων. Παραδειγματικός οικοδεσπότης, πιστός φίλος με γλυκό τρόπο, βγαλμένος από άλλη εποχή, ρομαντικός.

Ο Ποσειδώνας, στον 12 Οίκο, με μια λέξη «Νιρβάνα». Ο σταρ, ο ονειροπαρμένος, ο καλλιτέχνης. Το υποσυνείδητο έπαιζε παιχνίδια στο μυαλό του και η συναίσθησή του τόσο δυνατή και «αλλοπαρμένη», που έμοιαζε στον κοινωνικό του περίγυρο απλησίαστος, «τρελός». Είχε οράματα που τον οδηγούσαν. Η δημοσιότητα που έτσι κι αλλιώς αποζητούσε του δημιουργούσε παράλληλα ψευδαισθήσεις. Ο πλανήτης Κρόνος, σε αυτόν που οφείλουμε τα μαθήματα ζωής, θα του έδινε γερές δόσεις εσωτερικού προβληματισμού.

Η ανάγκη του για αναγνώριση τον οδηγούσε στο να γίνεται πιεστικά αγαπητός ακόμη και όταν δεν είχε τέτοιες διαθέσεις. Ο φόβος του για το παραμικρό του έδειχνε τον λάθος δρόμο, τον εξαπατούσε. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, οι πολλές πλαστικές, τα ιατρικά μηχανήματα στο σπίτι, τα φἀρμακα, οι υπερβολές. Ο Πλούτωνας, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Ουρανός στον Λέοντα, στον 9ο Οίκο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο σπίτι της πίστης και της θρησκείας. Τρανταχτές αποδείξεις για την γνωστή και άγνωστη πνευματικότητα του Μάικλ Τζάκσον, για την συνεχή διερεύνηση του πνευματικού κόσμου, κάτι που τον έκανε κάτι σαν έναν μικρό θεό. Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει διεξόδους από τον κόσμο αυτό και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν.

Άφησε πίσω του όμως μια τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά, όπου ανεξάρτητα με την συμπάθεια που έτρεφε κανείς για την προσωπικότητα Μάικλ Τζάκσον, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Το αστέρι του θα λάμπει παντοτινά, εκεί στον μαγικό κόσμο του Πήτερ Παν, στην χώρα του ποτέ…

( Πρώτη δημοσίευση στην Ιστοσελίδα http://www.iporta.gr )

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s